lørdag den 29. december 2012

Godt Nytår!


Julen er veloverstået. Santa aflagde på vej til den årlige jordomrejse også et besøg på mangaplaneten, og han havde overraskelser med. Der var gaver fra Japan - intet mindre end en god gammeldags LP plade med lydeffekterne til TV anime-udgaven af Tetsuwan Atomu . Jeres mangablogger er ualmindeligt taknemmelig for denne animekuriositet og glæder sig til at sætte nålen i den 12 tommer røde vinyl!




Højtiden skal endvidere markeres med et par amerikanske superhelte, hvilket jo kan synes lidt usædvanligt på en blog for japanske tegneserier. Det drejer sig om Asamiya Kias ”Batman - Child of Dreams”, der, trods titlen, er japansksproget.Så  er der en Spiderman/Peter Parker doijinshi  manga. Sidstnævnte er lettere skudt roen, som den genre jo i bund og grund er. Jeg glæder mig til begge to og vender tilbage til dem på den anden side af det nye år.
Spiderman/Peter Parker
For indeværende år er ved at rinde ud og ”Alle tiders manga” har i den sammenhæng snart 1 års fødselsdag. Det er derfor et godt tidspunkt at lægge planer for det nye år. I 2013 skal vi først og fremmest beskæftige os med en af pionererne indenfor japansk tegneseriekunst. Det handler om none other than Ōshiro Noboru, fra hvis pen magien flød, og det på et tidspunkt, hvor japanske tegneserietegnere endnu ikke blev omtalt som guder, og Japan i øvrigt ikke var i fred med hverken sig selv eller den øvrige verden. Vi skal helt konkret stifte bekendtskab med to af hans værker og lægger ud med Kasei Tanken, en flot og fin science fiction, hvor rumrejsen går til Mars. Efterfølgende går vi tættere på en anden lysende stjerne i Noborus univers nemlig Yukai Tekkōsho, der også balancerer mellem Science Fiction og Fantasy. Fortællingen er i historiens ubarmhjertige klare lys gået hen og blevet lettere kontroversiel, men dette, og meget meget mere vender vi tilbage til i løbet af 2013.
 


 

 

 

 

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar