torsdag den 17. april 2014

Og vinden rejste sig

 Nærværende blog beskæftiger sig jo primært med manga og tegneseriemediet, men Miyazaki Hayao er aktuel med sin, måske, sidste film, og hvorfor så ikke også fejre højtiden med en tur i biografen.

Den legendariske filmskaber har jo før bebudet, at nu var tiden kommet til at trække stikket, hvilket han i øvrigt roligt kan gøre - især med en film som "Når vinden rejser sig".

Miyazaki  Hayao har, ikke overraskende måske, fået en del opmærksomhed i de landsdækkende medier, hvilket er fuldt fortjent. Filmen skuffer da heller ikke på nogen måde, tværtimod tror jeg faktisk, at det bliver den bedste oplevelse, jeg får med den geniale japaners fantastiske univers.

Det er en poetisk og magisk rejse i et lille stykke Japanhistorie oplevet gennem  flybyggeren Jiro Horikoshis runde briller, hvor drøm og virkelig på smukkeste vis følges af.

Samtidigt er det en meget barsk fortælling, som, det til trods, efterlader nærværende blogger med oplevelsen af, at "Når vinden rejser sig" ikke bare er er en filmisk perle, men også en omfavnelse af selve livet.

Jeg vil ønske jer en rigtig god påske!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar