onsdag den 1. maj 2013

Dōjinshi mangategnere i alle lande, foren jer!

På mangaplanten er det  faktisk Japanflippernes internationale mangadag hver eneste dag, og du er også inviteret indenfor, når du læser dette.

Siden sidst er det blevet tid for den såkaldte International Manga Award, som er en konkurrence, der på 7. år henvender sig til mangategnere udenfor Japan.
Ifølge den officielle indbydelse er det selveste den japanske udenrigsminister som står i spidsen for International Manga Award, hvis fineste formål er at hjælpe mangategnere til positivt at bidrage til den international mangakultur. Endvidere vil konkurrencen slå et slag for talentudvikling indenfor mangamediet, hvilket jo klart kan skabe muligheder for internationale mangategnere.

Alle tiders manga er ikke dedikeret til undergrundsmanga, om end vi her på planeten har et godt øje til genren og er meget glade for den uafhængige mangakultur. Ej heller kan det siges, at jeres blogger har noget imod X-faktor og talentkonkurrencer, faktisk er han mest ligeglad og jævnt uinteresseret i den side af mangakulturen.

Anerkendelse, berømmelse om man vil, bør vel bare være biproduktet af talent og ærlig stræben efter at ville noget med sin skarpe pen og gode historier. Den slags har de allerbedste betingelser, hvor der er kunstnerisk frihed, lighed og solidaritet, er vi overbevidste om her på planeten. Vi tror på, at der skal satses mere på samarbejde, udvikling og de vilde ideers gale streger i fri stil end på konkurrencer, guldmedaljer og mondænitet.
Sådanne håndtegn vil Alle tiders manga gerne kaste til de glade og talentfulde amatører, der netop gør det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar